Puhelin: 02 2761 999
vastaanotto@koirakissaklinikka.fi
Raviraitti 45, Metsämäki, Turku
Avoinna arkisin
ma-to 8-20, pe 8-19.
Lauantaisin päivystys klo 9-17.

Artelac, silmätipat

Kostuttavat Artelac-silmätipat lisäävät silmän pinnalla olevan nesteen määrää ja voitelevat silmää ja silmäluomia.

Kuvaus

Tärkeitä ominaisuuksia voitelukyvyn ja kyynelfilmin stabiloinnin lisäksi ovat hyvä siedettävyys ja käyttömukavuus. Artelacissa yhdistyvät nestemäisten tippojen miellyttävyys ja hypromelloosin hyvät kostutusominaisuudet. Annostelu on harva (3-5 kertaa/vrk) ja yksinkertainen.

Artelac-silmätippojen aktiivinen ainesosa on hydroksipropyylimetyyliselluloosa

(HPMC eli hypromelloosi), joka on kirkas, myrkytön ja vesiliukoinen selluloosajohdos. Hypromelloosi lisää kyynelnesteen viskositeettia, pidentää kontaktiaikaa ja lisää siten sarveiskalvon ja sidekalvon kosteutta.

Artelacin viskositeetti (10 cP) on geelin ja vesitipan välillä. Näön sumentumista saattaa esiintyä annostelun yhteydessä. Tämä on kuitenkin hetkellistä, eikä yhtä yleistä kuin geelien annostelun yhteydessä.

Pakkaus

Artelac on saatavana sekä säilytysaineettomina kerta-annospipetteinä että perinteisessä silmätippapullossa: pullo, 10 ml ja kerta-annospipetit, 20 x 0,5 ml ja 60 x 0,5 ml. Apteekista.

Annostus

1 tippa silmään 3-5 kertaa vuorokaudessa.

Varoitukset

Artelac-silmätippapullot: pehmeät piilolinssit tulisi poistaa ennen annostelua ja annostelun jälkeen tulisi odottaa vähintään 15 min ennen niiden takaisin asettamista. Artelac-kerta-annospipetit: pehmeitä piilolinssejä ei tarvitse poistaa ennen annostelua.

Haittavaikutukset

Välittömästi annostelun jälkeen saattaa esiintyä ohimenevää näön sumenemista, lievää kirvelyä tai paikallista ärsytystä.

Kanta-asiakaskortti Royal Canin Hill’s ja Virbac tuotteille.

Kanta-asiakaskortti laaduikkaille rehuille: Royal Canin Hill's ja Virbac tuotteille